De kwekerij

Biologisch gekweekte tuinplanten in Amsterdam Osdorp

De Tuinakker is een biologisch gecertificeerde kwekerij die zich richt op bloeiende vaste planten. Daarbij veel aandacht voor inheemse planten en bijen en vlinderplanten.  De planten worden grotendeels uit eigen materiaal gekweekt en groeien buiten in de volle grond.

Onze planten kunnen online besteld worden en daarna worden afgehaald aan de Lutkemeerweg 274 in Amsterdam. Wij verzenden niet!

We hebben geen openingstijden. In het voorjaar van 2024 kunnen onze planten onder andere hier gekocht worden:
21 april 12-16 uur Groenmarkt | Sarphatipark in Amsterdam
18 mei 13-17 uur Open Dag op ons hele terrein met o.a. de Boterbloem. Plantverkoop, rondleiding, informatie over biologisch telen en hapjes.
26 mei 11-17 uur Amsterdam Groen! Festival | terrein Noorderbloemen Heggerankweg 63
13 en 14 juli 11-16 uur Zomerverkoop vanaf de kwekerij

Waarom biologisch?

De kwekerij wil met haar producten de stad vergroenen en in eigen werkzaamheden het milieu zo min mogelijk belasten. We werken dan ook geheel biologisch volgens SKAL-normen.

Kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen zijn niet nodig als je de teelt op een goede manier verzorgt: veelzijdig, in een biodiverse omgeving met respect voor de natuur. Biologisch kweken betekent voor ons goed bodembeheer, bewust omgaan met grondstoffen en energiebesparend werken. Daarom kweken we in de volle grond en gebruiken we zo min mogelijk potgrond.

De samenwerkingen in de natuur en het ecologisch evenwicht zijn voor ons de basis: alleen zo kunnen natuurlijke plagen voorkomen worden en is er sprake van gezonde teelt. Wij helpen de natuur een handje door een grote diversiteit te creëren op de kwekerij. Met een paddenpoel, randen van wilde bloemen en windsingels van besdragende struiken bieden we vogels, vlinders, bijen, padden optimale gelegenheid zich te voeden en te vestigen op ons terrein.