Wie zijn wij

Alies Natuurlijk is het hoveniersbedrijf van Alies Fernhout, actief in de branche sinds 2008. Door de jaren heen is ze de aanleg en renovatie van ecologische tuinen haar specialisatie geworden. Uitgangspunt daarbij is een gebruikstuin waar de bewoners de gewenste activiteiten kunnen uitoefenen en waar eveneens plek is voor vogels en insecten. Tuinen die leven dus!

Wij zijn aangesloten bij Vakvereniging Wilde Weelde.

Werkwijze

Stap 1 Opname

Op uw verzoek komen wij langs om uw tuin op te nemen, de mogelijkheden en uw ideeen te bespreken. Heeft u nog geen vastomlijnd idee, dan kunnen wij met u meedenken en adviseren over inrichting, materiaalgebruik en beplanting.

Stap 2 Offerte

Binnen tien dagen ontvangt u een schetsontwerp. Na uw aanvullingen en akkoord werken we deze uit in een offerte. Onze offertes zijn uitgebreid en desgewenst voorzien van kostenbesparende varianten door meewerken en/of materiaalkeuzes.

Stap 3 Kosten

De kosten voor bovenstaand traject zijn afhankelijk van de omvang van de vraag, maar over het algemeen rekenen we 250 euro. Voor het zeer gedetailleerd uitwerken van tekeningen en/of presentaties rekenen we een meerprijs.

Stap 4 Planning

Bij het aanvaarden van de offerte leggen we samen de planning vast. Wij verzorgen materiaal en logistiek. Alleen geoffreerde werkzaamheden worden in rekening gebracht. Meerwerk wordt in overleg uitgevoerd en pas na akkoord gefactureerd.

Ecologisch

Ook een achtertuin of een plantsoen is een plek waar met de natuur samengewerkt kan worden voor een prettigere leefomgeving voor mens en dier. Wij kijken naar het groen als geheel: welke beplanting past bij de omstandigheden en bij de wensen van de gebruikers. En tegelijkertijd: hoe richten we de tuin zo in dat deze ook een oase is voor vogels en insecten en bijdraagt aan de biodiversiteit. In onze visie is een tuin voor maximaal 30% bestraat. En is er bij voorkeur ook een plek met water. Vanzelfsprekend gebruiken wij geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Neem contact opNeem contact op